<meta name='google-adsense-platform-account' content='ca-host-pub-1556223355139109'/> <meta name='google-adsense-platform-domain' content='blogspot.com'/> <!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3285615338362685966\x26blogName\x3dESCUELA+SALUDABLE\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://reepscoles.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3des_ES\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://reepscoles.blogspot.com/\x26vt\x3d6916254155877170230', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
0 comments | martes, 13 de enero de 2009


CONSELLS ÚTILS I TRACTAMENT

La infestació del ser humà per polls pareixia se cosa delpassat i un problema erradicat de la societat actual.
Des de fa anys, no obstant això, s’observa un augment d’estos paràsits, que sol donar-se al llarg del curs escolar i és més freqüent en xiquets i xiquetes de 3 a 10 anys.
Es troben en totes les classes socials i apareixen encara que hi haja bona higiene.
Per tant, els polls no han de ser motiu de complexe, o crear sentiment de culpabilitat. Cal revisar minuciosament el cabell del xiquet o la xiqueta si es queixa de picors, o si a l’aula algú te polls i, una vegada detectats, tractar-los adequadament.

TOTS ELS POLLS SÓN IGUALS?

No, hi ha 3 tipus de polls:
Poll del cap (pedículus capitis), és el més freqüent a l’escola.
Poll del cos, més freqüent en situacions de desastre en què s’abandona l’higiene.
Poll del pubis, més freqüent per contacte sexual.

COM SÓN ELS POLLS DEL CAP?

Són insectes xicotets de cos allargat, aplanats, de color blanc grisenc i no tenen ales.
Esten en el cabell i s’alimenten de sang humana.
Els mascles són més xicotets que les femelles. Els ous o llémenes són posts durant la nit per la femella adulta i en laq base del cabell , a uns 3 o 4 cmm. Del cuir cabellut.
El desenvolupament de l’ou depén de la temperatura ambient (s’afavorix entre els 22º i els 37º, dificultant-se per davall de 22ºC )
La larva eix de la llémena al cap de 5-10 dies i, aproximadament dos setmanes després , els polls es fan adults sexualment i poden pondre ous.
El cicle vital de poll del cap, des de la fase d’ou fins què és adult, dura al voltant d’un mes.

COM ES TRANSMETEN ELS POLLS?

Els polls passen d’una persona a una altra per contacte d’un cap amb un altre i per ús en comú de pintes, gorros, etc.

QUINS EFECTES TENE ELS POLLS CAP A LA SALUT?

Els polls del cap no suposen riscos per a la salut, encara que sí que són molestos perquè al xuplar la sang, provoquen picor.
El rascat intens i continuat d’una zona del cuiro cabellut, pot produir xicotetes ferides i afavorir la infecció per bactèries, la formació de crostes, etc.

QUÈ CAL FER PER A SABER SI HI HA POLLS?

Revisar cuidadosament el cabell en tot el cap, insistint sobretot, darrere les orelles i en el bescoll, a mà o amb una pinta llemenera.
Cal revisar a totes les persones que han esta en contacte amb el xiquet o xiqueta,encara que siguen adults.
Els ous o llémenes, es veuen com unes escafetes blanques i es diferèncien de la caspa, perquè estan apegats añ pèl i es desprenen amb dificultat.
Els polls adults es poden veure encara que amb dificultat.

COM ES POT PREVINDRE?

Llavar sovint el cap amb xampú NORMAL 2 ó 3 vegades a la setmana.
Raspallar el cap diàriament, i cuidar de la neteja dels utensilis emprats.
Revisar el cap 3 ó 4 vegades a la setmana, incidint en la zona del bescoll i darrere les orelles.
Revisar totes les persones en contacte amb el xiquet o xiqueta que té polls.

S’ha d’informar al centre per a prendre precaucions i evitar l’extensió del problema .
La presència de polls no haurà de ser motiu d’exclusió del medi escolar, si són adequadament tractats.


QUIN ÉS EL TRACTAMENT?

ATENCIÓ¡ Només ha de fer-se si es veuen polls o llémenes.

L’ús de productes antipolls com a mesura preventiva és ineficaz i pot ser contraproduent, ja que l’ús continuat, produïx a vegades irritació o dermatitis del cuiro cabellut, resistències, etc.
Les resistències fan que el producte peduculicida no siga eficaz quan realment es necessite.

Mode d’actuació:
Aplicar la loció sobre el cabell sec o la crema pediculicida a base de permetrines a l’1 % sobre el cabell humit, per tot el cabell, fregant suaument incidint en la zona del bascoll i darrere les orelles.
El cabell no ha de llavar-se abans de la loció ja que el greix en facilita la fixació del principi actiu.
No s’ha de cobrir el cap, o si es fa, que siga amb un gorro de plàstic. Deixar actuar mitja hora
El xampú pediculicida no es recomana com a tractament exclusiu, ja que se’n va amb la rentada i, encara que pot destruir el paràsit adult, el seu poder sobre llámenes és menor.

Cal realitzar després dos llavades del cabell amb un xampú normal.
La rentada final pot fer-se amb aigua o amb una mescla d’aigua i vinagre (2 d’aigua per 1 de vinagre). El vinagre ajuda a desfer la substància que adhereixles llémenes al cabell.
No s’ha d’eixugar el cabell amb secador perquè l’aire calent degrada l’insecticida.
S’han de llevar les llémenes amb la mà, lliscant les ungles del dit polze i l’índex , des de l’arrel fins el final del pél arrosegant l’ou ó bé cal pentinar el cabell durant 5 ó 6 minuts amb una pinta de llémenes.
El tractament ha de repetir-se al cap de 7-10 dies per a eliminar del tot els ous vius.
Les pintes, adorns del cabell, etc., han de sumergir-se de 5 a 10 minuts en aigua bullint o guardar-se en bosses tancades durant 12-15 dies(ütl per a articles que no puguen calfar-se)

Les tovalles, roba interior, roba de llit,etc. Han de llavar-se en aigua calenta (més de 55º) i, quan s’eixuguen, planxar al vapor.

Cap producte químic elimina la totalitat de polls adults o dels ous. El pentinat diari amb pinta de pues fines o llemenera, és molt important durant la setmana següent a l’aplicació del tractament.
No s’aplica a menors de 6 mesos.
Als menors de 2 anys no sel’s aplicaran productes peliculicides.

© 2007 ESCUELA SALUDABLE | Blogger Template by GeckoandFly originally developed by Phu Ly